Serveis a l'escola

Menjador

El menjar s’elabora diàriament a la cuina de l’escola, seguint els criteris d’una dietista per tal de garantir una dieta mediterrània variada, sana i equilibrada. A la plataforma del centre, els usuaris del servei de menjador tenen disponible el menú corresponent a cada dia del mes.

L’escola disposa d’un grup de monitors que ajuden a seguir uns hàbits d’higiene adequats i unes normes de bona conducta a la taula, així com també acompanyen els alumnes durant les estones de lleure del menjador i del pati dinamitzant-les amb diversos tallers.

Podeu consultar els preus corresponents al curs actual adreçant-vos a la secretaria del col·legi o consultant el Pla anual.

Acollida

Per tal de facilitar la conciliació de la vida laboral amb els horaris escolars i adreçat a les famílies que ho necessitin, l’escola ofereix aquest servei d’acollida a partir de les 8.00 h pels alumnes de Parvulari i d’Educació Primària.

El servei d’acollida s’ofereix durant el període escolar i és gratuït pels membres de l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes).

Assessorament psicopedagògic

Comptem amb l’ equip SOP format per professionals de la Salle amb un perfil relacionat amb la psicologia i la pedagogia.

Realitzem 4 informes psicotècnics repartits en els cursos de Infantil-5 anys, Segon, Quart i Sisè. Facilitem a les famílies i als Mestres informacions rellevants sobre l’evolució pedagógica i madurativa dels alumnes. Amb aquesta información podem:

  • Detectar alumnes amb necessitats educatives específiques.
  • Intervenir amb aquell alumnat que ho necessiti i/o que ho demani.
  • Orientar i donar suport al professorat i a les famílies d’alumnes amb dificultats de comportament i d’aprenentatge.
  • Col·laborar amb el gabinet psicopedagògic de La Salle Catalunya, el qual realitza periòdicament els tests psicotècnics dels alumnes de 6è de Primària, 2n i 4t d’ESO.

Piscina i vela

Integrem dins el currículum d’Educació Fisica les modalitats esportives d’adaptació al medi aquàtic. De 1r a 4t fem activitat de Piscina. Els alumnes de 5è fan vela dins del Projecte Esport Blau i els 6è en el Projecte ofert pel municipi.

Colònies escolars

Oferim estades de colònies escolars per tots els alumnes matriculats al Centre durant el mes de juny per tal de fomentar l’autonomia i autoconeixement de l’infant.

Estiu

Durant el mes de juliol i agost La Salle continua la seva tasca educadora amb activitats de caràcter lúdic i sense oblidar la vessant formativa.

Activitats extraescolars

Un dels objectius que tenim com a escola és no només formar els nostres alumnes acadèmicament, sinó també oferir-los activitats que puguin completar la seva formació segons els interessos que demostrin, d’una manera més lúdica i divertida.

Per aquest motiu, enguany engeguem noves extraescolars a infantil i primària, amb molta il·lusió i empenta. Comptem amb professionals amb experiència per tal de donar un bon servei i així aconseguir satisfer les necessitats dels nens i nenes i les seves famílies.

Associació esportiva escolar

Dins del Pla català d’esport a l’escola trobem l’escoleta de bàsquet composada pels alumnes des de P3 fins a sisè. Comptem amb equipsfederats i participem en els Jocs esportius escolars de Catalunya.

Gimnàstica Rítmica

L’Escola La Salle Palamós és de les poques Escoles de la província de Girona que ofereix Gimnàstica Rítmica com a activitat extraescolar. Aquesta disciplina esportiva, que ja fa anys que es practica a l’Escola, combina elements de ballet, gimnàstica i dansa, així com l’ús de diversos aparells com la corda, el cèrcol, la pilota, les maces i la cinta.

En aquest esport es realitzen tant competicions com exhibicions, a través del Consell Esportiu del Baix Empordà i els JEEC (Jocs Esportius Escolars de Catalunya).

La Gimnàstica Rítmica fomenta valors com l’esforç, la dedicació, el respecte, la disciplina,  l’amistat i el treball en equip.

Robòtica

Volem donar als alumnes eines que van més enllà de crear robots i programar-los. Pretenem incentivar el pensament lògic, la resolució de problemes i el treball en equip a través de recursos tecnològics.