A La Salle Palamós volem potenciar un ensenyament del segle XXI basat en pedagogies innovadores que posin l’alumne en el centre del procés d’aprenentatge per poder treure el millor de cadascú, des d’una perspectiva basada en els valors, les emocions i la motivació constant.

Programes educatius Infantil

Programes educatius Primària

Projecte Destí

Projecte propi de les escoles La Salle que té com a objectiu principal despertar les intel·ligències múltiples a través del treball en equip.

Projectes propis

Projectes específics que desenvolupem a La Salle Palamós per poder treure el millor de cada alumne, incentivant els seus valors, emocions i oferint una motivació constant.

Nou Context d’Aprenentatge

El món està canviant constantment i l’educació necessita adaptar-se. Per això a la Salle hem creat NCA (Nou Context d’Aprenentatge) una innovadora forma de pedagogia que pretén formar els infants desenvolupant els seus talents i fent-los competents per a construir el seu propi futur.

Es tracta d’un nou sistema en constant investigació que creix a diari. Treballant les intel·ligències múltiples i el desenvolupament de l’autonomia. Parlem d’un aprenentatge a través de la investigació, l’experimentació i la cooperació amb projectes que desenvolupen la responsabilitat individual.
El mestre té un nou rol: guia , observa, dialoga, acompanya i recondueix. A més comparteix amb famílies i la comunitat escolar l’evolució i el creixement de l’alumnat.

Tecno-Pro

A partir d’activitats integrades als Projectes treballem conceptes com pensament computacional, codi i programació, robòtica i electrònica , disseny digital i producció analògica i recursos de comunicació i d’aprenentatge digitals.

TIL

Aprenentatge més competencial, actiu, profund i significatiu de les llengües que impartim a l’escola, mitjançant Projectes de comunicació integrats amb els que es promouen activitats d’intercomprensió de les diferents estructures i usos de les llengües del territori o properes als alumnes.

Fem Salut

Proposem a la família a unir-se d’una manera valenta a crear bons hàbits alimentaris, i per això participem en els programes de Pla de Consum de Fruita i llet a les escoles.

Solidaritat

A l’escola potenciem la solidaritat amb diferents propostes, activitats i campanyes que pretenen acostar l’alumnat a les diferents realitats del nostre entorn i del nostre món. Així participem anualment en la campanya de Nadal en favor del Quart Món a través de Fundació Comtal i en el projecte solidari en favor del Tercer Món a través de Proide.

També potenciem la solidaritat:

  • Ajudant els companys de la mateixa escola i esdevenint els seus “padrins” en alguna acció concreta.
  • Organitzant i participant en diferents activitats i formant part de la Taula Solidària de Palamós per tal de dur a terme activitats com la recollida de joguines, Festival Proide, gots-barraques Festa Major,paradetes solidàries…
  • Participant anualment en el concert solidari que organitza la Salle Catalunya i que se celebra cada any entorn del dia de la Pau.
  • Celebrant cada 30 de gener el Dia Escolar de la No violència i de la Pau (DENIP), entenent la Pau com un dels fruits de la solidaritat.